marți, 26 noiembrie 2013

Cetateanca europeana vs Romania 0-1

Toate fazele faine se intampla in RATB sau in metrou. Adevarul este ca civilizatia este mai mult in metrou pentru ca acolo trebuie sa platesti ca sa intri. In RATB, tot puhoiul.

Veneam si eu ca omul de la munca, si ma urc in 139. La urmatoarea statie doua fete stateau la usa gata sa coboare. Usile s-au deschis, si ca o turma de bizoni niste cetateni europeni (le zic asa ca cica nu mai avem voie sa le zicem pe nume) au dat navala in autobuz. Una din cele doua fete a reusit sa coboare printre ei, peste carucior si pe langa copil, dar cealalta, saraca n-a mai apucat si usile s-au inchis. Ce s-a intamplat dupa, m-a lasat masca. Copila avea vreo 16 ani. Dialogul dintre copila si cetateanca europeana.
- Dha cehe sthati pe schaune si cand se deschide ushile sariti ca uitucile? Aia (arata spre fata care a reusit sa coboare) e chioara?
- Poftim?
- Thu eshti surda? Te-am intrebhat daca aia era chioara de n-a stiut unde trebhuie sa coboare?
- Nu, nu era chioara. Ne-am asezat la usa sa coboram. Cand se deschid usile intai se coboara si apoi se urca.
- Aaa.. Da?
- Da. Asa e normal. Ca noi nu mai putem sa coboram daca urcati inainte voi.
- Aaa.. Da..

M-a impresionat teribil dialogul. Pe de-oparte calmul de care fata a dat dovada sa-i explice europencei reguli elementare, pe de-oparte ca un cetatean european ar trebui sa stie aceste reguli. 
Pac! Te-am prins. Inseamna ca nu esti cetateanca europeana. La Paris sau Roma nu e ca la Bucuresti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu